Omhoog
Biografie
Discografie
Gespeeld met

Biografie

Hier komt een stukje over mezelf, en hoe het zo allemaal is gekomen. Voorlopig even dit oude stukje waarvan de links allang niet meer werken. (zegt wel iets over dat internet...)

Een greep uit het verleden

Jan in z'n jonge jaren

Lees het met links doorspekte verhaaltje rustig door, en druk op "vorige" als je na de link de draad weer op wilt pakken. Veel plezier.

Jan komt uit een dorpje langs het Noord-Hollands Kanaal als 4e zoon en 9e kind van een vlijtige huisvrouw en een timmerfabrikant. Samen met zijn broers en zussen speelde Jan al vanaf z'n negende op z'n bugel mee met de plaatselijke fanfare. 

Jan's zwager Rob studeerde destijds trompet op/in/aan wat nu Inholland heet, en had als bijvak piano. Daarvoor had Rob een mooie Baldwin piano aangeschaft. Door een ernstig verkeersongeval verloor Rob de controle over zijn (goede) linkerhand, en ging verder met bijvak orgel. Eigenlijk om Rob te helpen, en als extra muzikale stimulans voor de kinderen, en ook een beetje uit nostalgie (ome Jaap) kochten vader Jeroen en moeder Johanna de Baldwin, en iedereen die nog thuis woonde moest op les. Jan's eerste bandje werd een feit; bij de familie v.d. Wal thuis werd driftig gerepeteerd voor een optreden met de "Blue Band". De naam moesten we toch echt veranderen vond de boterfabrikant, dus ging de band verder als de Mellow Fellows. Hoewel Jan het na een tijdje wel weer welletjes vond is deze band van de familie v.d. Wal nog steeds actief.

Toen Jan z'n Havodiploma op zak had wilde hij graag doorleren op piano. Hij werd voor de vooropleiding van eerdergenoemde opleiding te Alkmaar aangenomen, en werkte daarnaast part-time in de bollen bij Cees Kooijman. 

Aangenomen in het eerste jaar woonde Jan al een paar maandjes in de Sint Annastraat te Alkmaar. Met een (toen nog) leuk cafĂ© om de hoek genoot Jan van z'n opleiding en het bruisende studentenleven. Tja, de sessies in Birdland waren toch prachtig. Daar leerde Jan zijn Alkmaarse mede-muzikanten kennen, en zat al snel in de band Grand Crew. Met John Hollenberg, Mark Neurdenburg, Adam Zomer en Walter van Reissen. 

Later verhuisde hij naar de Druivenlaan waar hij, buiten een half jaartje St Maarten, zeven jaar gewoond heeft. Eerst twee jaar met guru en grappenmaker Mark, daarna twee jaar met spiegelbeeld Rob en toen heeft Elisabeth nog een jaar bij hem gewoond. 

Toen kwam Olga in Jan's leven, en is hij getrouwd, woont in de Vronermeer, en heeft vier erg leuke kinderen: Josefien, Jeroen, Katja en Stijn.

 

 
marge rechts

start logo

nieuws logo agenda logo email logo facebook logo twitter logo linked in logo

Start
SPELEN

Burn Brigade
Soul d'Light
Dizzy Man's Band
Soulmen's Party
Jankan
LosBandos
Klezmerantics
Jan de Pianoman
SPELEN

Mojito del Son
Reverend Moses
& his Soul Disciples

The Borrle Boys
Dela Fosse Joint
Jan & Alleman
Overige overige
SCHRIJVEN

Compositie
Arrangeren
Lied op Maat
Musical
Geluidswerken
LEREN & DOEN

Workshops
Bandcoaching
Remix
Apart
Work-Session
PROJECTEN

SBSJazz
Jazztival
Kleine Projecten
Website
NIEUWS
AGENDA
CONTACT
PERSOON


Biografie
Discografie
CV & VAR
Gespeeld met
Start