Geluidswerken

 

Naast het schrijven van muziek zijn er ook mogelijkheden om geluidsopnames te maken, ook op locatie. Dit kan interessant zijn in combinatie met een lied, arrangement of compositie. Dit kan gaan om oefenmateriaal, sfeermuziek of andere dingen. Hier volgen een aantal mogelijkheden.

Oefen Files

Voor zangers, maar ook instrumentalisten, die de arrangementen niet zo van blad kunnen zingen/spelen is er de mogelijkheid om de specifieke partij in een geluidsbestand te verkrijgen. Dit is meestal een mp3 bestand, maar midi of andere formaten kan ook. Je hoort je eigen stem en op de achtergrond de de rest van het arrangement, zodat je weet waar je zit. Ook kan dit in een lager oefen tempo.

Opnames

Ook is er de mogelijkheid om het lied of het arrangement te laten spelen door de computer en enkele stemmen daarbij op te nemen. Denk aan een zanglijn of een improvisatie. Als het binnen mijn capaciteietn valt kan ik dat doen, zo niet dan kan ik daar andere professionals voor vragen. Ik werk met Logic Pro op de MacBook en een Edirol externe geluidskaart. Hiermee kan ik mooie opnames maken en ben ik heel mobiel.

Sfeer Muziek

Een ander geluidswerk is de sfeer compositie. Hier gaat het niet om een lied of melodie, maar om een muzikale spanningsboog richting een bepaald moment. Denk aan events als een eerste paal, opening van een gebouw of de onthulling van een kunstwerk. Dit kan ook in combinatie met live muzikanten heel goed werken.

marge rechts Jan Doedens 06-49622926
Affiche 1

start logo

nieuws logo agenda logo email logo facebook logo twitter logo linked in logo
SPELEN

Burn Brigade

LosBandos
Klezmerantics
Jan de Pianoman
SPELEN

Mojito del Son
Reverend Moses
& his Soul Disciples

The Borrle Boys
Dela Fosse Joint
Jan & Alleman
Overige overige
SCHRIJVEN

Compositie
Arrangeren
Lied op Maat
Musical
Geluidswerken
LEREN & DOEN

Workshops
Bandcoaching
Pianoles
Trompetles
Improvisatie
Tarieven
PROJECTEN

Sing In
SBSJazz
Jazztival
Work Session
Website
NIEUWS
AGENDA
CONTACT
PERSOON


Biografie
Discografie
CV & VAR
Gespeeld met