Trompetles

Toet

Je maakt geluid met een trompet door je lippen te spannen en te laten trillen. Trompetspelen is daarom behalve artistiek en muzikaal ook in zekere zin sportief. Trainen van de lipspier, oftewel embouchure opbouwen, is van groot belang om mooi te kunnen spelen. De ademhaling en houding bepalen voor een groot deel de kwaliteit van het geluid.

Klein Koper

Je kunt met slechts 3 ventielen alle noten spelen die er zijn. Ook dit gebeurt met een minieme verschuiving van de lippen in het mondstuk. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de trompet, maar ook voor de bugel, cornet, hoorn, euphonium en trombone. Bij de trombone zijn de ventielcombinaties vervangen door schuifposities.

Beginners

Om trompettist te worden moet je wel een beetje doorzettingsvermogen hebben. De eerste klanken zullen moeilijk te sturen zijn, er is immers nog helemaal geen embouchure. Maar als je dagelijks een stukje oefent zal je horen dat het mooiste geluid toch echt uit het blaasinstrument komt en wil je niets anders meer.

Gevorderden

We zullen stukken gaan spelen uit Klassieke-, maar ook uit het Jazz- en Latin Repertoire. Elke stijl is mogelijk. Ook het uit het hoofd spelen en patterns zullen de benodigde aandacht krijgen. De muziektheorie met toonladders en akkoorden zullen spelenderwijs worden bijgebracht door middel van embouchure oefeningen. Ook voor gevorderden blijft de toonvorming een punt van aandacht.

 

marge rechts

start logo

nieuws logo agenda logo email logo facebook logo twitter logo linked in logo
SPELEN

Burn Brigade

LosBandos
Klezmerantics
Jan de Pianoman
SPELEN

Mojito del Son
Reverend Moses
& his Soul Disciples

The Borrle Boys
Dela Fosse Joint
Jan & Alleman
Overige overige
SCHRIJVEN

Compositie
Arrangeren
Lied op Maat
Musical
Geluidswerken
LEREN & DOEN

Workshops
Bandcoaching
Pianoles
Trompetles
Improvisatie
Tarieven
PROJECTEN

Sing In
SBSJazz
Jazztival
Work Session
Website
NIEUWS
AGENDA
CONTACT
PERSOON


Biografie
Discografie
CV & VAR
Gespeeld met