Leren

Muziek is en blijft een oneindige leerweg. Geen muzikant die zegt: "ik kan het, ik heb alles geleerd". Een muzikant blijft nieuwe ontdekkingen doen en blijft zich ontwikkelen. De beste manier om te leren is natuurlijk door te doen.

Lessen

Pianoles en trompetles voor beginners en gevorderden van alle leeftijden. De meest effectieve lessen zijn de regelmatige privelessen, zeker voor beginners. Je komt wekelijks op les en we zetten een voor jou goed plan uit met duidelijke doelen. Vooral voor kinderen is dit een beproefde methode. Het is ook mogelijk om in duo of trio les te nemen, voorwaarde is dan wel dat het niveau gelijkwaardig is. Als je gerichte vragen hebt kan je ook een aantal gerichte lessen nemen.

Improvisatie

Specialisme van Jan is het improviseren. Het ter plekke bedenken van een mooie melodie al dan niet over een akkoordenschema. Deze vorm is in de Jazz groot geworden, maar kan in verschillende stijlen worden gebruikt. Improviseren kan ook goed in Blues, Latin, Pop of Folk.

Liedbegeleiding

Zingen of spelen met een leuke begeleiding, wie wil dat niet? Je kan leren hoe te begeleiden vanuit akkoorden, maar Jan kan je ook begeleiden bij jouw lied, en je tips geven hoe je dat muzikaler kan aanpakken.

Arrangeerles en Bandcoaching

Bandcoaching is een breed begrip. Jan dirigeert bigbands, leidt koren, maar kan ook tips geven voor samenspel bij kleinere bands en groepen. Voor 1 keer of regelmatig. Soms willen mensen een arrangement maken voor hun eigen orkest. Jan kan daarbij ondersteuning bieden, en uitleg geven over harmonieleer.

Doen

Maar wat doe je met alles dat je hebt geleerd? Het is natuurlijk erg leuk om samen te spelen met andere mensen. Je kunt andere muzikanten leren kennen op voorspeelavonden, workshops, sessies en concerten.

Voorspelen

Het is leuk, leerzaam maar ook spannend om voor medeleerlingen en ouders of genodigden te laten zien wat je kan. In een relaxte huiskamersfeer zullen hier regelmatig mogelijkheden voor zijn.

Workshops

Al jaren geeft Jan Improvisatie Workshops. Vroeger o.a. in Het Muziekcentrum en Provadja, tegenwoordig in Artiance, centrum voor de kunsten. Maar ook buiten Alkmaar wordt Jan regelmatig gevraagd om een workshop te geven.

Sessies

De stichting SBSJazz, waar Jan nauw bij betrokken is, organiseert workshops, sessies en concerten.

Concerten

Het is natuurlijk erg leerzaam maar ook leuk en gezellig om naar een concert te gaan van een goede muzikant. En misschien ben je zelf wel zover dat je jouw muziek in concertvorm wilt laten horen? Dat kan allemaal aan de Metiusgracht.

marge rechts Jan Doedens 06-49622926
Affiche 1

start logo

nieuws logo agenda logo email logo facebook logo twitter logo linked in logo
SPELEN

Burn Brigade

LosBandos
Klezmerantics
Jan de Pianoman
SPELEN

Mojito del Son
Reverend Moses
& his Soul Disciples

The Borrle Boys
Dela Fosse Joint
Jan & Alleman
Overige overige
SCHRIJVEN

Compositie
Arrangeren
Lied op Maat
Musical
Geluidswerken
LEREN & DOEN

Workshops
Bandcoaching
Pianoles
Trompetles
Improvisatie
Tarieven
PROJECTEN

Sing In
SBSJazz
Jazztival
Work Session
Website
NIEUWS
AGENDA
CONTACT
PERSOON


Biografie
Discografie
CV & VAR
Gespeeld met