Pianoles

Toets

Op het juiste moment met de juiste vinger de juiste toets indrukken om de juiste snaar te laten klinken. Het klinkt logisch en simpel, maar om alle tien vingers volledig in bedwang te houden en de juiste instructies te geven is bepaald geen sinecure.

Beginners

Het notenschrift is zeker voor piano erg handig. Je leert het makkelijkst noten lezen als je dat vanaf het begin gewend bent. Daar zijn goede methodes voor bedacht die handig zijn om te gebruiken. Maar in principe is het notenschrift niet zonder meer noodzakelijk om muziek te maken. Naast de methode vindt Jan het belangrijk dat het gehoor zich ook goed ontwikkeld, en het zelf bedenken van melodieen en akkoorden wordt gestimuleerd.

Akkoorden

In de hedendaagse muziek wordt veel gespeeld met akkoorden. Een schema van een paar letters geeft je de vrijheid om dit gegeven muzikaal in te vullen. En Jan kan je vertellen hoe. Nadruk zal hierbij meer liggen op ritme, groove en samenspel.

Keyzz

Het geluid van de akoestische piano is natuurlijk uniek. Maar er zijn tegenwoordig ook elektrische piano's en keyboards die erg goed klinken. Jan heeft een studio waar ook met keyboards en sound gewerkt kan worden.

marge rechts

start logo

nieuws logo agenda logo email logo facebook logo twitter logo linked in logo
SPELEN

Burn Brigade

LosBandos
Klezmerantics
Jan de Pianoman
SPELEN

Mojito del Son
Reverend Moses
& his Soul Disciples

The Borrle Boys
Dela Fosse Joint
Jan & Alleman
Overige overige
SCHRIJVEN

Compositie
Arrangeren
Lied op Maat
Musical
Geluidswerken
LEREN & DOEN

Workshops
Bandcoaching
Pianoles
Trompetles
Improvisatie
Tarieven
PROJECTEN

Sing In
SBSJazz
Jazztival
Work Session
Website
NIEUWS
AGENDA
CONTACT
PERSOON


Biografie
Discografie
CV & VAR
Gespeeld met